piątek, 26 sierpnia 2011

Weekendowo- Szybka Sangria

Przepis znaleziony w AllerHande, magazynie Albert Heijn. Nadaje się idealnie na babskie weekendowe wieczory. Bardzo smaczna, choć nie tak smaczna jak oryginalna, taka jaką posmakowałam w Hiszpanii...i dosyć mocno kopie:)

Składniki na 6 osób:
·         Cytryna obrana ze skórki;
·         2 pomarańcze, obrane ze skórki;
·         250g zamrożonej mieszanki owoców (maliny, porzeczki: czerwone i czarne, jarzyny, itp.);
·         1 litr hiszpańskiego, czerwonego wina;
·         200ml Grand Marnier ( rodzaj likieru, o złotym kolorze);
·         1 litr Fanty cytrynowej.
Przepis:
Pokroić cytrynę i pomarańcze na cienkie plastry, dodać mrożone owoce. Wlać wino, likier i Fantę. Sangria będzie gotowa, jak tylko owoce się rozmnożą, czyli ok. 15 min. Podawać w wysokich szklankach z długimi łyżeczkami i z rurką do picia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz