Składniki na 6 osób:
· Cytryna obrana ze skórki;
· 2 pomarańcze, obrane ze skórki;
· 250g zamrożonej mieszanki owoców (maliny, porzeczki: czerwone i czarne, jarzyny, itp.);
· 1 litr hiszpańskiego, czerwonego wina;
· 200ml Grand Marnier ( rodzaj likieru, o złotym kolorze);
· 1 litr Fanty cytrynowej.
Przepis:
Pokroić cytrynę i pomarańcze na cienkie plastry, dodać mrożone owoce. Wlać wino, likier i Fantę. Sangria będzie gotowa, jak tylko owoce się rozmnożą, czyli ok. 15 min. Podawać w wysokich szklankach z długimi łyżeczkami i z rurką do picia.
Pokroić cytrynę i pomarańcze na cienkie plastry, dodać mrożone owoce. Wlać wino, likier i Fantę. Sangria będzie gotowa, jak tylko owoce się rozmnożą, czyli ok. 15 min. Podawać w wysokich szklankach z długimi łyżeczkami i z rurką do picia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz